Tekst: Erik Steins

Music You’ll Like, kortweg MYLK, bracht deze zomer haar eerste E.P. genaamd ‘47th Street’ uit. De viermans-formatie uit het Noord-Limburgse landschap kenmerkt zich vooral door rijke invloeden vanuit de southern-rock en blues. De liefhebber weet dan natuurlijk al snel wat dit betekent: juist ja, het nodige gitaarwerk!

MYLK knalt op 47th Street met de nodige energieke en scheurende gitaarsolo’s, waarbij een wah-pedaal niet bepaald geschuwd wordt. Eigen aan de muziekstijl en dus ook aan deze E.P. is de lengte van de nummers – liefst drie van de vier nummers duurt langer dan vier minuten. Gelukkig vinden wij dit helemaal niet erg want de songs op het album liggen goed in het gehoor en klinken vooral zeer professioneel. Niet verwonderlijk; de leden van MYLK hebben in het verleden behoorlijk wat band- en podiumervaring opgedaan in verschillende bekende en minder bekende bands. Dit is goed terug te horen op 47th Street.

De E.P. kent een lekkere opbouw, waarbij het venijn meestal in de staart zit. Het eerste nummer is genaamd ‘Little red Betty.’ Een swingende track in een – zoals al eerder benoemd – herkenbare, eigenzinnige southern-rock-stijl. Met het tweede nummer (en titeltrack) ‘47th Street’ wordt een beetje gas terug genomen. De titeltrack laat een donkere en melancholische kant van de band horen, waarbij de aandachtige luisteraar opmerkt dat de tekst over een prostituee uit New York verhaalt. Zoals gezegd, zit het venijn echter in de staart. Met ‘Old Men Shoes’ schroeven de heren van MYLK het tempo weer op om te eindigen met afsluiter ‘Decades of Payne.’ De track in kwestie zou niet misstaan in het repertoire van grootheden als Lynyrd Skynyrd, The Outlaws of Blackfoot en consorten. Kortom: 47th Street is een prima staaltje muziek en smaakt absoluut naar meer!

Share

Reacties